Här publicerar vi smarta hushållsknep och roliga Tips & Tricks som kunder själva har skickat in till oss.

tvättex hänga tvätt

Har du kanske egna knep som du vill dela med dig utav!? Maila gärna in ditt tips direkt till oss på info@tvattex.se.

Alla som får ett tips publicerat erhåller en liten present!

* Tyvärr kan vi inte ansvara för de Tips & Tricks som publiceras.

 

 

Rengör din diskmaskin

Har du en överbliven halv citron, så släng den inte. Den kan användas en gång till. Tryck fast den på en av pinnarna i diskmaskinen och låt den åka med i en maskindisk. Den tar bort dålig doft, kalk och smuts.

Jenny, Eslöv

Ta bort damm från matta

Förutom att dammsuga mattan kan man skrapa den med en gummi fönsterskrapa. På så sätt får man upp allt damm, hår och liknande på ett väldigt enkelt sätt.

Jenny, Eslöv

Kalkavlagringar

Har man fula bruna fläckar i badkaret/toalettstolen som blir av kalk – Häll i ett par matskedar tvättförstärkare i toaletten eller i badkaret tillsammans med lite vatten, och skrubba sedan bort dom bruna avlagringarna!
Mattias, Stockholm


Kalkavlagringar

Ett enkelt och miljövänligt sätt att få bort kalkavlagringar från diskbänk eller liknande ytor är att gnida in ytan med en halv citron. Vänta några minuter och torka bort med en trasa. Skinande rent och så luktar det fräscht.
Sara, Knivsta


Rengöring av utemöblerna (plast)

Innan vi tar in våra utemöbler så tvättar jag av dem med varmvatten blandat med tvättförstärkare (ca 2-3 msk per liter), all smuts rinner av jättelätt!
Bosse, Åsa 


Smart Dammsugning

För att enkelt och smart få upp skräp och damm i byrålådor utan att få med något av innehållet så kan man sätta en nylonstrumpa på röret på dammsugaren. Det är också bra om man har tappat en liten liten pryl på golvet som man inte kan hitta!
Christel, Simrishamn


Stearinfläckar

Ett sätt att få bort ovälkomna stearinfläckar från droppande ljus på dukar och andra tyger är enkelt. Lägg hushållspapper eller en melittapåse på fläcken. Stryk sedan över och stearinet smälter in i pappret istället för att sitta kvar på tyget. Fortsätt tills hela fläcken är borta! Enkelt, eller hur!?
Sara, Knivsta 


Blomflugor

För att få bort blom – bananflugor ställ fram en liten skål med rödvin och häll i några droppar handdiskmedel. Flugorna dras till rödvinet och diskmedlet gör så att de inte kan komma upp igen utan drunknar! Mycket effektivt!
Sara S, Örsundsbro


Blommor

Spraya dina gröna växter med såpa-vatten så bli bladen mycket vackrare och håller borta småkryp.
Siv, Lund


Blommor

Häll lite bakpulver, ca 1tsk i vattnet till tulpanerna så håller de mycket längre!
Siv, Lund


Blommor

Krukväxter kan vattna sig själva en hel månad om du ställer dem på en bit svamp i en vattenfylld skål.
Agneta, Farsta


Damning och rengöring

Blanda i lite sköljmedel i vattnet som du använder när du torkar av TV´n, stereon och dataprylar. Sköljmedlet gör att inte dammet flyger tillbaka.
Peter, Ö-vik


Damning och rengöring

Använd din uttjänta tandborste som rengörare på kniviga ställen som runt kranar, bakom tvättställ, under och runt toasitsen.
Lena, Anderstorp


Deo-fläckar

Om fläckar efter deodoranter inte går bort i tvätten, prova med att pudra på babypuder och stryk sedan försiktigt, då försvinner fläckarna.
Ann-Sofie, Borlänge


Fönster och speglar

Istället för att köpa fönsterputsmedelanvänder jag vanligt diskmedel och om det är kallt ute tar jag i lite T-röd. Bra och billigare.
Karl-Erik, Kiruna


Koppar eller mässing

När inte Häxans kopparputs räcker till kan man blanda 1msk vinsyra och 2msk tvättpulver per liter kokande vatten. Lägg föremålen i vattnet och borsta med en diskborste. Skölj av föremålen och efterputsa dem eventuellt med putsmedel för att få upp glans ytterligare.
Gunbritt, Mölndal


Mattrengöring

Blanda lite tvättmedel och vatten i en sprayflaska. Spreja på svåra fläckar på mattan skölj med en blöt svamp.
Solveig, Tumba

Möbler

Man kan ta bort katt/hundhår på möbler enkelt: Ta på diskhandskar och skrapa med handen tills du får en boll med hår.
Ulrika, Malmö


Rengöring av Micro

Ta 1dl vatten i en microsäker skål, droppa i 2tsk vinäger. Kör på full effekt i 2-3 min. Ta ut skålen. Torka ur med papper. Snabbt lätt och fräscht!
Hasse, Borås 


Tvätt av dun

Dun tvättas i 60 grader. När du torktumlar lägger du med några tennisbollar så dunet fördelar sig jämt. Det är viktigt att känna efter att det blir helt torrt annars kommer dunet att mögla. Torktumla hellre en gång för mycket.
Fatima, Västerås


Ugnen

Gör rent ugnen med såpa. Jag smetar in hela ugnen, även plåtar och sätter på 100 grader. När såpan börjar bubbla stänger jag av. Sedan är det bara att torka rent när den har svalnat.
Linda, Partille

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan

Välj företag eller privat

Priserna visas då exklusive eller inklusive moms.